Θεραπεία Κιρσών με Laser (ενδαγγειακό Laser)

    Συγγραφέας: Δρ. Κωνσταντίνος Κουγιάλης

02/02/16 Θεραπεία Κιρσών με Laser (ενδαγγειακό Laser)

Οι κιρσοί αποτελούν τη μόνιμη διάταση των επιφανειακών φλεβών των κάτω άκρων. Η συχνότητα εμφάνισης τους είναι πάνω από 40% στις γυναίκες και γύρω στο 30% στους άνδρες.
Η πάθηση των κιρσών, εκτός από αισθητικά προβλήματα, μπορεί να δημιουργήσει και άλλα  προβλήματα υγείας, καθώς πολλές φορές οι κιρσοί θεωρούνται υπεύθυνοι για την εμφάνιση διάφορων επιπλοκών (θρομβώσεις). 
Η θεραπεία των κιρσών με το ενδαγγειακό λέιζερ αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιμετώπιση των κιρσών σήμερα. Πρόκειται για μια τεχνική που έχει εξελιχθεί  και τελειοποιηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια σε τέτοιο βαθμό που έχει αντικαταστήσει την κλασσική χειρουργική μέθοδο. Θεωρείται σήμερα η καλύτερη μέθοδος για την θεραπεία των κιρσών (golden standard).
Η επέμβαση πρέπει να διενεργείται πάντοτε από Αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στη χρήση του ενδαγγειακού λέιζερ. Η επέμβαση διενεργείται σε συνθήκες χειρουργείου (για λόγους αποστείρωσης) και τις πλείστες των περιπτώσεων συνδυάζεται με μίνι-φλεβεκτομές για αφαίρεση των επιφανειακών κιρσών από μικροσκοπικές οπές, διαμέτρου ενός χιλιοστού. Η επέμβαση διενεργείται υπό καθοδήγηση υπερήχου κάτι που εξασφαλίζει πως με το πέρας της επέμβασης, ο ασθενής δεν έχει ούτε και ένα κιρσό στα πόδια του.
Πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασσική χειρουργική των κιρσών
• Εντελώς ανώδυνο (διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά ο ασθενής δεν λαμβάνει καθόλου παυσίπονα)
• Γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία (Ο ασθενής είναι εντελώς ξύπνιος)
• Διαρκεί μόνο 30 λεπτά (σε περιπτώσεις που απαιτείται μόνο λέιζερ)
• Άμεση κινητοποίηση του ασθενούς μετά την επέμβαση. Ο ασθενής περπατάει αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης και μια ώρα μετά πάει σπίτι
• Επιστροφή στην δουλειά και στις καθημερινές ασχολίες σε 1-3μέρες
• Καθόλου σημάδια (δεν γίνονται χειρουργικές τομές και ούτε τοποθετούνται  ραφές, κάτι που διασφαλίζει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα). Σε μερικούς μήνες μετά την επέμβαση τα σημάδια είναι σχεδόν ανύπαρκτα
• Πολύ μικρά ποσοστά υποτροπής  (1-2% στα 10 με 15 χρόνια σε σύγκριση με 5-7% στα 5-10 χρόνια του κλασσικού χειρουργιου)
• Πολύ χαμηλό ποσοστό επιπλοκών (<1%)
• Δυνατότητα διενέργειας σε ασθενείς με θρομβοφιλία και σε ασθενείς με προηγούμενες θρομβώσεις
• Δυνατότητα αντιμετώπισης ασθενών που παρουσίασαν υποτροπή μετά από κλασσική επέμβαση κιρσών με μεγαλύτερη ασφάλεια.
• Χαμηλότερο κόστος σε σχέση με την κλασσική χειρουργική επέμβαση.
• Πλήρης κάλυψη από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικές ασφάλειες.

 Η ενδαγγειακή θεραπεία των κιρσών με χρήση Laser είναι μια μέθοδος που απαιτεί υποδομή υψηλής τεχνολογίας καθώς και κατάλληλη εξειδίκευση του αγγειοχειρουργού. Είναι επέμβαση που διενεργείται μόνο από αγγειοχειρουργό με εκπαίδευση στην χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής.


Αγγειοχειρουργική ομάδα
Δρ. κουγιάλης Θ. Κωνσταντίνος
Δρ. Χατζήμιχαηλ Λάκης. 

Εύρεση Ιατρού

  • Αναζήτηση


Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και στη κάθε μια ξεχωριστά για την κατανόησή , την ευγένεια, την αγάπη, τη συμπαράσταση και την ανθρωπιά σας. Αυτά είναι χαρακτηριστικά υπέροχων ανθρώπων. Κάνατε τον πόνο μας υποφερτό. Σας ευχαριστώ, Χρίστος Μιχαηλίδης

Στον γιατρό μου και σε όλο το προσωπικό της κλινικής Apollonio θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, που με τόση πολλή ανιδιοτέλεια με περιέθαλψαν στην τόσο δύσκολη επέμβασή μου. Ιφιγένεια Πατσαλή